czwartek, 26 stycznia 2012

Sprzęt gastronomiczny dla kawiarni


sprzęt gastronimiczny


Uruchomienie kawiarni jeszcze nigdy nie było tak proste. Przyszły właściciel kawiarni ma ogromną możliwość wyboru jeśli chodzi o sprzęt gastronomiczny i wyposażenie. Przede wszystkim przed uruchomieniem działalności należy zaopatrzyć się chłodziarkę do mleka, elektryczny podgrzewacz do filiżanek albo energooszczędny sprzęt gastronomiczny typu dwa w jednym. Prawdziwa kawiarnia oczywiście nie może obyć się bez automatycznych, ciśnieniowych ekspresów do kawy oraz młynków elektrycznych. Oczywiście sprzęt gastronomiczny przeznaczony dla kawiarni różni się od tego domowego. Ekspresy do kawy są rozbudowane i umożliwiają zaparzenie czterech filiżanek kawy jednocześnie. Oczywiście w dobrej kawiarni nie może zabraknąć pięknej zastawy. Dlatego też wyborowi zastawy kawowej należy poświęcić wiele uwagi i wybrać taką, której styl i kolor będzie pasować do wystroju lokalu. Ważne aby wszystkie elementy stanowiły spójną całość. Dzięki temu kawiarnia będzie przyciągać tłumy wielbicieli kawy i będzie się cieszyć niesłabnąca popularnością. Oprócz sprzętów do parzenia i serwowania kawy lub herbaty trzeba jeszcze kupić wygodne i stylowe krzesła lub fotele oraz stoliki. Ważne, żeby nie były ustawione zbyt gęsto tak aby klienci mieli zapewnioną prywatność podczas rozmowy przy filiżance kawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz